NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Nikolaj Plads 6
1007 København K

Meddelelse nr. 9 / 2014 24. februar 2014 CVR nr. 15701315

SP Group køber svensk virksomhed

SP Group køber svensk virksomhed

SP Group A/S køber 80 % af aktierne i Bröderna Bourghardt AB i Sverige.

Bröderna Bourghardt er Skandinaviens ledende producent af produkter i Telene og har tillige en mindre produktion af emner i PUR. Bröderna Bourghardts produktion foregår i Letland i datterselskabet Baltic Rim.

Telene er et spændende plastmateriale, der er meget slagfast og kemikalieresistent. Telene har opnået anvendelse globalt i offshore konstruktioner, vindmøller, entreprenørmaskiner, landbrugsmaskiner og den kemiske industri.

Sælger er David Bourghardt, der fortsætter som adm. direktør og medejer af de resterende 20 % af aktierne. Bröderna Bourghardt AB er stiftet i 1926 af David Bourghardts farfar og har siden været i familien Bourghardts eje.

David Bourghardt udtaler: ’Vi er glade for at blive en del af SP Group og forventer, at SP Group kan bidrage til en fortsat sund udvikling af Bröderna Bourghardt til gavn for vore kunder og vore medarbejdere.’

Frank Gad udtaler: ’Vi er glade for at få mulighed for at udvide vort produktprogram med Telene produkter, som efterspørges af en række af vore eksisterende kunder, fordi Telene kan bidrage til at forbedre vore kunders produkter, så de bliver bedre og billigere. Vi ser frem til ligeledes sammen med David Bourghardt og hans dygtige team i fremtiden at betjene Bröderna Bourghardts eksisterende kunder med plastløsninger i såvel Telene som i andre plastmaterialer.’

Bröderna Bourghardt omsatte i seneste regnskabsår for ca. DKK 20 mio. med et resultat tæt på 0.

SP Group betaler SEK 7 mio. kontant for 80 % af aktierne i Bröderna Bourghardt og overtager en rentebærende gæld på ca. SEK 5 mio.

Enterprise value svarer til ca. 4,5 gange gennemsnittet af de seneste 3 års EBITDA i Bröderna Bourghardt og datterselskabet Baltic Rim.

Såfremt det lykkes at øge EBITDA væsentligt, kan der blive tale om en efterbetaling (earn out) på op til SEK 4 mio. i 2016. Samtidigt har SP Group en option på at købe yderligere 10 % af aktierne.

Bröderna Bourghardt havde i 2005-2007 en omsætning på ca. SEK 60 mio. p.a. og har derfor en væsentligt uudnyttet produktionskapacitet. Det forventes, at Bröderna Bourghardt bidrager positivt til SP Groups indtjening i 2015 og fremefter.

Administrerende direktør Frank Gad indtræder som ny Bestyrelsesformand i Bröderna Bourghardt. Administrerende direktør Torben Nielsen, Tinby A/S, og administrerende direktør Lars Bering, Gibo Plast A/S, indtræder tillige i bestyrelsen.

Overtagelsen sker fra i dag, mandag den 24. februar 2014.

 

 

 

 

 

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.