OMX Nordic Exchange Copenhagen A/S
Nikolaj Plads 6
1067 København K

Meddelelse nr. 12 / 2008 20. august 2008 CVR nr. 15701315

Delårsrapport for 1. halvår 2008

Resumé: Det var forudset, at SP Group i 1. halvår ville realisere en resultatmæssig tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, men tilbagegangen var større end ventet. SP Group realiserede således et underskud før skat og minoriteter på DKK 2,0 mio. Med den lavere globale vækst kombineret med øgede udgifter til energi, råvarer, løn og kapitalfremskaffelse er det næppe realistisk, at de tidligere udmeldte forventninger til hele året kan indfries. Der forventes fortsat et overskud. Omsætningen forventes at blive på niveau med sidste år eller lidt højere.

Bestyrelsen for SP Group A/S har i dag behandlet og godkendt delårsrapporten for 1. halvår 2008. Delårsrapporten rummer følgende hovedpunkter:

Omsætningen faldt i 1. halvår 0,5 pct. til DKK 452 mio. Den organiske omsætningsudvikling var negativ.

Resultatet før afskrivninger (EBITDA) blev DKK 33,6 mio. mod DKK 45,3 mio. i 1. halvår 2007.

Resultatet før finansielle poster (EBIT) blev DKK 13,1 mio. mod DKK 26,4 mio. i 1. halvår 2007.

Koncernens forretningsområde, Sprøjtestøbning inkl. SP Medical, havde en bedre udvikling end ventet og forbedrede EBIT med godt DKK 1 mio. til DKK 7,6 mio. på en mindre omsætning.

Derimod oplevede både belægningsvirksomheden Accoat og forretningsområdet Polyuretan lavere omsætning og dårligere indtjening end forventet.

Forretningsområdet Vakuum har haft en fremgang i omsætningen som følge af købet af DKI Form. Indtjeningen steg i 2. kvartal, men ikke i halvåret på grund af integrationsomkostninger.

SP Group har i 1. halvår opnået fremgang i omsætningen inden for væsentlige satsningsområder: Omsætningen i udlandet, omsætningen af produkter under egne varemærker samt afsætningen til medico-industrien.

Pengestrømmene fra driften var positive i 1. halvår. Der er anvendt midler til køb af DKI Form, køb af 10 pct. af TPI Polytechniek, køb af 2 større maskiner, der tidligere var operationelt leasede, samt investeringer i nyt produktionsudstyr.

Med den lavere globale vækst kombineret med øgede udgifter til energi, råvarer, løn og kapitalfremskaffelse er det næppe realistisk, at de tidligere udmeldte forventninger til hele året kan indfries, idet usikkerhederne er større end normalt pga. den finansielle krise, valutasituationen, høje råvarepriser og afmatning på visse markeder. SP Group forventer som følge heraf nu en omsætningsvækst på 0-7 pct. mod tidligere 3-7 pct. Resultatet før skat og minoriteter forventes at blive i niveauet DKK 0-30 mio. mod tidligere i niveauet DKK 30 mio.

Spørgsmål angående denne fondsbørsmeddelse kan rettes til adm. direktør Frank Gad.

Læs hele delårsrapporten her

 

Med venlig hilsen

 
   

 

Niels K. Agner
Bestyrelsesformand

 

Frank Gad
Adm. direktør

 

 

undefined

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.