Københavns Fondsbørs A/S
Nikolaj Plads 6
1067 København K

Meddelelse nr. 2 / 2007 29. januar 2007 CVR nr. 15701315

SP Group øger ejerandel i TPl Polytechniek bv

SP Group A/S køber yderligere aktier i det velindtjenende datterselskab TPI Polytechniek bv. Købet ventes at styrke SP Groups indtjening pr. aktie i 2007.

SP Group har med virkning fra den 1. januar 2007 øget sin ejerandel i datterselskabet TPI Polytechniek bv fra 60% til 70%. Sælger er Managing Director Jeroen van der Heijden, der ejer de øvrige aktier og fortsætter som leder af virksomheden. Parterne er enige om ikke at oplyse købsprisen, men aktierne er handlet til ca. 5,5 gange overskuddet efter skat i 2006 på gældfri basis. Betalingen sker kontant.

TPI Polytechniek bv er en af Europas førende producenter af ventilationsudstyr i polyuretan til svine- og fjerkræstalde samt industribygninger. Virksomheden har i de senere år oplevet en betydelig vækst i afsætningen og fik i de første 9 måneder i 2006 en omsætning på ca. DKK 36 mio. – en vækst på 38 % i forhold til året før.

TPI Polytechniek har hovedsæde i ’s-Hertogenbosch i Holland. Et datterselskab i Søndersø varetager salget til kunder i Skandinavien, og hertil kommer sælgere samt agenter på en række markeder. Produktionen sker primært på SP Groups anlæg i Polen. De væsentligste produkter under egne varemærker er ventilationsskorstene, luftindtag, ventilationsriste og ventilationsrør, og polyuretan er særligt velegnet til de nævnte formål, fordi materialet er let, isolerende, robust og ikke udvikler kondens ved store varmeudsving.

Købet af aktieposten er et led i SP Groups bestræbelser på at få en mere entydig koncernstruktur og nedbringe minoritetsandelene, hvor det er relevant.

Købet forventes at styrke SP Groups indtjening efter minoritetsandele i 2007.

Spørgsmål angående denne fondsbørsmeddelelse kan rettes til Adm. direktør Frank Gad.

  

Med venlig hilsen  
   
Niels K. Agner
Bestyrelsesformand
Frank Gad
Adm. direktør

 

 

undefined

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.