OMX Nordic Exchange Copenhagen A/S
Nikolaj Plads 6
1067 København K

Meddelelse nr. 18 / 2008 04. november 2008 CVR nr. 15701315

Delårsrapport for 3. kvartal 2008

Resumé: SP Group realiserede i 3. kvartal et resultat før skat og minoriteter på DKK -3,8 mio. Omsætningen målt i forhold til samme kvartal sidste år faldt DKK 7 mio. til DKK 204 mio., og EBIT faldt DKK 9,2 mio. til DKK 0,4 mio. Samlet i årets første 3 kvartaler er der realiseret en omsætning på DKK 656 mio. og et resultat før skat og minoriteter på DKK -5,8 mio. Omsætningen forventes nu at blive lidt lavere end sidste års omsætning. Forventningerne til resultatet i 2008 reduceres til et resultat før skat og minoriteter i niveauet DKK ±15 mio.

Bestyrelsen for SP Group A/S har i dag behandlet og godkendt delårsrapporten for 3. kvartal 2008. Delårsrapporten rummer følgende hovedpunkter:
  • Resultatet for 1. – 3. kvartal og forventningerne til 2008 er kraftigt negativt påvirket af den ekstreme uro på kapitalmarkederne, råvaremarkederne og den generelle økonomiske afmatning.
  • Omsætningen faldt i 3. kvartal DKK 7 mio. i forhold til samme periode sidste år til DKK 204 mio. Samlet i årets første tre kvartaler er omsætningen faldet 1,4 pct. til DKK 656 mio. Korrigeret for tilkøbte, frasolgte og afviklede aktiviteter var faldet i de tre kvartaler ca. 8 pct.
  • EBITDA blev i 3. kvartal DKK 11,4 mio., hvilket er et fald på 35 pct. i forhold til 3. kvartal 2007. Faldet i EBITDA var 29 pct. i årets første 3 kvartaler.
  • Resultatet før finansielle poster (EBIT) blev DKK 0,4 mio. mod DKK 9,6 mio. i 3. kvartal 2007. For årets første tre kvartaler blev EBIT på DKK 13,4 mio. mod DKK 36,1 mio. i samme periode sidste år.
  • Resultatet før skat og minoriteter blev i 3. kvartal DKK -3,8 mio. mod DKK 5,6 mio. i samme periode sidste år. År til dato er resultatet faldet til DKK -5,8 mio.
  • Sprøjtestøbevirksomheden SP Moulding og SP Medical havde tilbagegang i afsætningen og indtjeningen.
  • Forretningsområdet Polyuretan havde en mindre tilbagegang i afsætningen, men fastholdt EBIT resultatet i 3. kvartal. I årets første 9 måneder er både EBIT og afsætning faldet.
  • Forretningsområdet Vakuum har i 3. kvartal haft fremgang i omsætningen og EBITDA indtjeningen, men mindre end forventet. I årets første 9 måneder er afsætningen øget som følge af købet af DKI Form.
  • Belægningsvirksomheden Accoat oplevede i 3. kvartal en lille fremgang i salget og stort set uændret indtjening i forhold til 3. kvartal sidste år. Afsætning og EBIT er faldet i årets første 3 kvartaler.
  • Pengestrømmene fra driften var negative i kvartalet med DKK 11,8 mio., hvilket er DKK 18,0 mio. lavere end i samme kvartal sidste år. I årets første 9 måneder er pengestrømmene positive med DKK 7,4 mio., hvilket er DKK 30,7 mio. lavere end sidste år. Der er anvendt DKK 54,9 mio. til investeringer og akkvisitioner samt DKK 10,9 mio. netto til nedbringelse af langfristede forpligtelser.
  • Omsætningen forventes nu at blive lidt lavere end sidste års omsætning. Forventningerne til resultatet i 2008 reduceres til et resultat før skat og minoriteter i niveauet DKK ± 15 mio. Prognosen er præget af usikkerheden som følge af uroen på valuta- og råvaremarkederne samt aktivitetsniveauet.

Læs hele rapporten her  

 

Med venlig hilsen

 
   

 

Niels K. Agner
Bestyrelsesformand

 

Frank Gad
Adm. direktør

 

 

undefined

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.