OMX Nordic Exchange Copenhagen A/S
Nikolaj Plads 6
1067 København K

Meddelelse nr. 8 / 2008 29. april 2008 CVR nr. 15701315

Delårsrapport for 1. kvartal 2008

Resumé: Det var forudset, at SP Group i 1. kvartal ville realisere en resultatmæssig tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, men tilbagegangen var større end ventet. SP Group realiserede således et underskud før skat og minoriteter på DKK 5,2 mio, og heri indgår et urealiseret valutakurstab på CHF på DKK 5,3 mio. I april er det urealiserede valutakurstab formindsket med DKK 3 mio. Forventningerne til hele året fastholdes, men usikkerhederne er øget.

Bestyrelsen for SP Group A/S har i dag behandlet og godkendt delårsrapporten for 1. kvartal 2008.

Delårsrapporten rummer følgende hovedpunkter:
  • Omsætningen steg i 1. kvartal 1,0 pct. til DKK 228 mio. Den organiske vækst var negativ.

  • Resultatet før afskrivninger (EBITDA) blev DKK 17,3 mio. mod DKK 23,8 mio. i 1. kvartal 2007.

  • Resultatet før finansielle poster (EBIT) blev DKK 6,8 mio. mod DKK 14,7 mio. i 1. kvartal 2007. 

  • Koncernens forretningsområde, Sprøjtestøbning inkl. SP Medical, havde en bedre udvikling end ventet og forbedrede EBIT med knap DKK 4 mio. til DKK 8,1 mio. på en lidt større omsætning.

  • Derimod oplevede både belægningsvirksomheden Accoat og forretningsområdet Polyuretan noget lavere omsætning og dårligere indtjening end forventet.

  • Forretningsområdet Vakuum har haft en fremgang i omsætningen som følge af købet af DKI Form, men indtjeningen er faldet.

  • Pengestrømmene fra driften er negative i 1. kvartal, idet en større kunde først har betalt sine forfaldne regninger medio april. Der er anvendt midler til køb af DKI Form, køb af 10 pct. af TPI Polytechniek og køb af 2 større maskiner, der var operationelt leasede.

  • Forventningerne til 2008 er fortsat et resultat før skat og minoriteter på ca. DKK 30 mio. Koncernens omsætning ventes fortsat at vokse med 3-7 pct. ved uændrede valutakurser og råvarepriser.

Spørgsmål angående denne fondsbørsmeddelse kan rettes til adm. direktør Frank Gad.

Læs hele delårsrapporten her 

 

Med venlig hilsen

 
   

 

Niels K. Agner
Bestyrelsesformand

 

Frank Gad
Adm. direktør

 

 

 

undefined

Dette site bruger cookies for at huske indstillinger, lave statistik og forbedre oplevelsen for dig. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken.